понеделник, 5 февруари 2018 г.

Настолен град 2018 - един задължителен фестивал !

   
  от Христо Симеонов

         Отново е февруари и отново сядам на сладка раздумка с Ивайло Драганов (миналогодишното интервю с Иво в линка ) . Темата този път е "Настолен град - 2018". Второто издание на фестивалът за настолни игри, задаващо се буквално зад ъгъла, ще се проведе в последния уикенд на февруари (24-25.02), а домакин ще е отново град Велико Търново. Ето и какво ми сподели Иво за предстоящото събитие.(бел.ред. всички снимки са от миналогодишното издание на фестивала, за което благодарим на професионалния фотограф Станимир Димитров. Линк за връзка с него )


Иво разяснява игри

          Здравей, Ивайло. Можеш ли с няколко думи да разкажеш какво е „Настолен град“, за тези от нашите читатели, които не знаят ?

    „Настолен град“ е ежегоден фестивал на настолните игри, който се провежда във Велико Търново. Насочен е както към по-широката общественост, така и към по-закоравелите геймъри. Една от основните му цели е да запознае хората със света на съвременните настолни игри и да утвърди игрите като форма на забавление.



Забавлението е гарантирано !
    Как премина миналогодишното издание на фестивала и кои моменти от него би отличил ?

    Миналата година беше първото издание и мисля, че беше доста успешно. Беше посетено от над 200 души, залите бяха пълни през двата дни, включиха се изложители и участници от други градове. Точно това бих отличил – успяхме да съберем местната общност от играещи, както и голяма част от хората, които развиват дейност в сферата на настолните игри в България. Другият момент, който бих отличил е, че организирането на фестивала доведе до изграждането на стабилен екип, който сега работи по следващото издание.

На "Настолен град" има специално място и за малките !
    Тази година Велико Търново ще приеме второто издание на „Настолен град“. Сподели ни повече за това ?

    „Настолен град 2018“ предстои съвсем скоро – на 24 и 25 февруари. Тази година си партнираме с Mall Велико Търново, които ще бъдат домакини на събитието. Удвоили сме усилията и този път мащабът ще е по-голям – ще имаме повече пространство, повече изложители, повече игри и турнири.

    А какви са твойте очаквания ? В какво се целите тази година ?

    Предвид мястото на провеждане (търговски център), очаквам да има много случайни посетители, които не са запознати с хобито. Което е много хубаво, защото достигането до тези хора е една от целите ни. Очаквам разбира се и местната общност геймъри да присъства и се надявам отново да видим хората, които се включиха миналата година. И да доведат приятели ( бел.ред. усмихва се )

Неуморният екип зад "Настолен град"
    И нещо от „кухнята“.      Повдигни малко завесата и ни сподели какво могат да очакват геймърите на „Настолен град 2018“ ?

          Много изложители – ще присъстват някои от най-големите магазини и издатели на игри в България. Много пространство за игра – подготвяме поне 150 седящи места. Много игри – нови и утвърдени, дори няколко авторски прототипа. Много турнири – CATAN Big Game, Pandemic: Survival, Splendor, Fabled Fruit. А специално за хардкор геймърите сме предвидили зона, която ще е отделена от шумотевицата, защото както знаеш, някои игри изискват по-спокойна обстановка. И за малко да пропусна да кажа – вечерта на първия ден (събота) ще има парти, като повече за него ще  разкрием съвсем скоро !
н  
      Грабнах ли вниманието ви ? Датите са 24-ти и 25-ти февруари, а мястото е Велико Търново. Не пропускайте и още сега си освободете последния уикенд от месеца, защото "Настолен град - 2018" ще бъде наистина вълнуващо събитие. Едно преживяване в компанията на най-добрите настолни игри и величествената красота на старопрестолния Търновград !  (информация за фестивала може да откриете на официалната страница на "Настолен град" във фейсбук )

                                                                                                                                           

Няма коментари:

Публикуване на коментар